Dringende oproep: Solidariteitsbetoging 22 juli om 17u30 Centraal Station Brussel

Con Cuba 22 07 21

Biden heeft de sleutel van de oplossing zelf in handen: hef de blokkade op. 
Washington heeft Cuba er zondag voor gewaarschuwd geen geweld te gebruiken tegen de duizenden demonstranten. ‘De Verenigde Staten steunen de vrijheid van meningsuiting en van vereniging in Cuba, en zullen elke daad van geweld (...) ten aanzien van vreedzame demonstranten die hun universele rechten uitoefenen ten zeerste veroordelen’, verklaarde Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden, op Twitter. Aldus het bericht maandag in De Standaard. 
Daarmee slaat president Biden de bal volledig mis. Hij legt de klemtoon op de vrije meningsuiting en zwijgt over de diepere oorzaak van de sociale onrust. De blokkade van de VS houdt Cuba  al meer dan 60 jaar in een economische wurggreep, en dit juist met de bedoeling om sociale onrust te veroorzaken. Met andere woorden, Biden heeft de sleutel van de oplossing zelf in handen: Hef de blokkade op! 
Hef de sancties tegen  de oliebevoorrading van Cuba op, en er zullen geen stroomonderbrekingen meer zijn. 
Laat Cuba zonder belemmeringen (grondstoffen voor) geneesmiddelen in de VS aankopen en er zal geen tekort aan geneesmiddelen zijn.
Hef de beperkingen op buitenlandse investeringen op en de economie zal  heropleven.

De Coördinatie voor de Opheffing van de Blokkade is solidair met het Cubaanse volk en roept dringend op tot deelname aan de manifestatie op donderdag 15 juli om 17u30 aan het Centraal Station van Brussel.