Strijdmeeting 11/09/21 om 11u: De ganse wereld tegen de blokkade

No al Bloqueo

In juni stemde de ganse wereld tegen de illegale VS blokkade van Cuba. Het verstikkende economisch en financieel sanctieregime tegen het Caribische socialistische eiland werd onder voormalig President Trump nog verstrengd. De huidige president Biden is niet gehaast om de blokkade te versoepelen, integendeel. De impact -te midden de pandemie- laat zich serieus voelen in het dagelijkse leven van de Cubanen.

Voormalig vormingswerker bij de metaalvakbond Jean Van de Maele woont al jaren in Cuba en zal daarover getuigen.
We gaan daarnaast ook in gesprek met Fernando Gonzalez Llort, één van Cuba’s nationale helden , voormalig anti-terrorisme agent in Miami (één van de Cuban Five), directeur van het ICAP (Cubaans vriendschapsinstituut met de volkeren) en parlementslid.
Dr Tania Crombet Ramos, één van Cuba's meest gevierde immunologen, getuigt over de impact van de blokkade op Cuba's vaccinproductie. 
Koen Vanbrabandt, verantwoordelijke internationaal bij de Algemene Centrale van het ABVV/FGTB getuigt over de impact van de blokkade op de Cubaanse vakbondspartners. 
Silvie Mariën (Horval - ABVV/FGTB) zal het gesprek in goede banen leiden.

Plaats: Manifiesta / Che Presente, Wellington Renbaan, Kon. Astridlaan 10, 8400 Oostende
Toegangsticket: zie https://manifiesta.eventsquare.co/nl/2021 

Deze conferentie  is een organisatie van de Belgische Coördinatie voor de opheffing van de blokkade tegen Cuba, een platform van tientallen Belgische middenveldorganisaties, vakbonden en politieke partijen.