Verkiezingskoorts drijft Trump naar nieuwe sancties tegen Cuba.

Generali Global Assistance

Het is ontzettend en brutaal hoe de VS-regering haast elke week met een nieuwe maatregel of boete aankomt, om de economische wurggreep tegen Cuba te versterken. In de huidige pre-electorale sfeer hoopt president Trump zo de stemmen van de conservatieve Cubano-Amerikanen in de staat Florida voor zich te winnen.
Sinds 24 september mogen VS-burgers niet meer deelnemen aan conferenties, seminaries of sportieve evenementen, tenzij mits uitdrukkelijke toestemming van de VS-overheid. Eerder al was het gewoon toerisme naar Cuba zo goed als onmogelijk gemaakt,  Tegelijk werd de lijst van hotels waar het VS-burgers verboden is te logeren, verder uitgebreid. Verder verbiedt de VS-administratie de invoer van rum en sigaren.

Ook het bestraffen van bedrijven die economische banden met Cuba onderhouden gaat verder.  De verzekeringsmaatschappij Generali Global Assistance kreeg een boete van 5,86 miljoen dollar opgelegd, omdat de Canadese afdeling terugbetalingen aan Cubaanse touroperators en toeristen tijdens hun verblijf op het eiland had uitgevoerd. De VS-administratie beklemtoonde dat de wet Helms-Burton ook van toepassing zijn op buitenlandse filialen.
Het voorbije jaar werden onder andere de volgende bedrijven beboet: de Britse bank Standard Chartered, Expedia Group, General Electric, Allianz Global Risks U.S. Insurance Company  en het Zwitserse Chubb Limited.