Wat denken politiek actieve jongeren over de VS-blokkade tegen Cuba?

politieke partijen Jongeren Vlaanderen

Wat denken jongeren over de VS-blokkade tegen Cuba? Zijn de jongeren goed geïnformeerd over de impact van de VS-sancties voor de Cubaanse bevolking, maar ook voor ons?
In deze pre-electorale tijd zijn de jongerenafdelingen van de politieke partijen  en de vakbonden heel actief bezig met discussies over allerlei maatschappelijke thema’s. Waarom zouden we hen dan ook niet de kwestie van de impact bij ons van VS-blokkade tegen Cuba voorleggen?
Daarom heeft de Coördinatie Opheffing Blokkade de jongerenafdelingen van de politieke partijen  en de vakbonden aangeschreven. In de loop van deze weken leggen we verder contacten. In overleg willen we nagaan welke meningen er leven en welke initiatieven we samen kunnen nemen om de politiek actieve jongeren te informeren. De komende maanden zijn natuurlijk politiek gezien drukke dagen. Maar we rekenen erop dat de bestuursleden van de jongerenafdelingen toch een gaatje in hun agenda vinden voor een eerste gedachtenuitwisseling. Zo hopen we de kiem te leggen voor concrete activiteiten in het najaar.

Wie interesse heeft om een initiatief te nemen gericht naar de jongeren, kan contact opnemen met de Coördinatie Opheffing Blokkade via coordinatie.blokkade@gmail.com .